Jídlo jako lék

Dělení potravin na zdravé a nezdravé není úplně přesné – každá potravina může být jed nebo lék, záleží jen na kvalitě, množství a způsobu přípravy. Jak se ale vyznat ve spoustě informací z médií? Jsou opravdu zdravé fogurty, músli a olivový olej? Je nezdravé máslo, sádlo a cukr?
Odpověď zní – jak kdy.
A právě o tom je tento seminář, který vám utřídí informace, přinese nový pohled na věc a hlavně odpoví na otázku – proč. Pokud víte proč to tak je, už vás žádná reklama ani další výzkum amerických vědců (a na základě toho názor „odborníka“ na výživu) neovlivní, protože vy prostě víte :-)

Co se na kurzu naučíte:

  • jak poznat co je zdravé a nezdravé
  • jak z nezdravého udělat zdravé, nebo alespoň stravitelné a neohrožující
  • jak uvařit (nejen) klasická jídla tak, aby byla lehká, stravitelná a přínosná pro tělo i mysl
  • kombinace potravin dle tradiční čínské medicíny
  • jak pomocí stravy zmírnit nebo i vyléčit různé nemoci
  • jak a proč používat bylinky v kuchyni

 

Pro koho je kurz určen:

  • pro všechny, kteří se chtějí naučit používat smysluplně bylinky v kuchyni
  • pro nemocné, kteří chtějí pomocí stravy zlepšit svůj zdravotní stav
  • pro zdravé, kteří si chtějí své zdraví udržet
  • pro terapeuty, kteří potřebují doplnit informace v oblasti výživy
  • pro všechny zvídavé, kteří chtějí nejen předkládaná fakta, ale hlavně odpověď na otázku – proč to tak je?

 

Co vám kurz přinese:

  • lepší orientaci při nakupování potravin
  • naučíte se připravovat běžné jídlo tak, aby bylo pro vás co nejhodnotnější z hlediska živin a energie
  • při aplikaci nabytých znalostí zlepšíte své zdraví, nebo se preventivně ochráníte před civilizačními nemocemi
  • naučíte se správně používat mnoho druhů čerstvých bylin – zelené koření

 

Jednodenní seminář, začátek v 9.30, předpokládaný konec 17.00 – 18.00.

Maximální počet účastníků: 8

Cena 1800,- Kč, v ceně bylinkové čaje v dostatečném množství, skripta se stručným popisem uvedených znalostí, lehký oběd jako praktická ukázka obsahu semináře.

Termíny 2018:
7.4.2018 – volná místa: 4