Jídlo jako lék
Dělení potravin na zdravé a nezdravé není úplně přesné – každá potravina může být jed nebo lék, záleží jen na kvalitě, množství a způsobu přípravy. Jak se ale vyznat ve spoustě informací z médií? Jsou opravdu zdravé jogurty, müsli a olivový olej? Je nezdravé máslo, sádlo a cukr? Odpověď je – jak kdy. A právě o tom je tento seminář, který vám utřídí informace, přinese nový pohled na věc a hlavně odpoví na otázku proč. Pokud víte proč to tak je, už vás žádná reklama ani další výzkum amerických vědců neovlivní, protože vy prostě víte 🙂
Co se na kurzu naučíte:
- jak poznat co je zdravé a nezdravé
- jak z nezdravého udělat zdravé, nebo alespoň stravitelné a neohrožující
- jak uvařit (nejen) klasická jídla tak, aby byla lehká, stravitelná a přínosná pro tělo i mysl
- různé druhy úpravy potravin, jejich přednosti a nedostatky
- kombinace potravin dle tradiční čínské medicíny
- jak pomocí stravy zmírnit nebo i vyléčit různé nemoci
- jak jíst, abychom z jídla načerpali maximum energie
- jak a proč používat bylinky v kuchyni
Pro koho je kurz určen:
- pro všechny, kteří se chtějí naučit používat smysluplně bylinky v kuchyni
- pro nemocné, kteří chtějí pomocí stravy zlepšit svůj zdravotní stav
- pro zdravé, kteří si chtějí své zdraví udržet
- pro terapeuty, kteří si chtějí doplnit informace v oblasti výživy
- pro všechny zvídavé, kteří chtějí nejen předkládaná fakta, ale hlavně odpověď na otázku proč to tak je
Co vám kurz přinese:
- lepší orientaci při nákupu potravin
- naučíte se připravovat běžné jídlo tak, aby bylo pro vás co nejhodnotnější z hlediska živin a energie
- při aplikaci nabytých znalostí zlepšíte své zdraví, nebo se preventivně ochráníte před civilizačními nemocemi
- naučíte se správně používat mnoho druhů čerstvých bylin – zelené koření
Jednodenní seminář, začátek v 9.30, předpokládaný konec 17.00 – 18.00.
Maximální počet účastníku: 8
Cena 2200,- Kč, v ceně bylinkové čaje v dostatečném množství, skripta se stručným popisem uvedených znalostí, oběd a občerstvení – praktická ukázka obsahu semináře 🙂
Termíny 2024:
21.9.2024 – volná místa: 1