Jídlo jako lék

Dělení potravin na zdravé a nezdravé není úplně přesné – každá potravina může být jed nebo lék, záleží jen na kvalitě, množství a způsobu přípravy. Jak se ale vyznat ve spoustě informací z médií? Jsou opravdu zdravé jogurty, müsli a olivový olej? Je nezdravé máslo, sádlo a cukr? Odpověď je – jak kdy. A právě o tom je tento seminář, který vám utřídí informace, přinese nový pohled na věc a hlavně odpoví na otázku proč. Pokud víte proč to tak je, už vás žádná reklama ani další výzkum amerických vědců neovlivní, protože vy prostě víte 🙂

Co se na kurzu naučíte:

  • jak poznat co je zdravé a nezdravé
  • jak z nezdravého udělat zdravé, nebo alespoň stravitelné a neohrožující
  • jak uvařit (nejen) klasická jídla tak, aby byla lehká, stravitelná a přínosná pro tělo i mysl
  • různé druhy úpravy potravin, jejich přednosti a nedostatky
  • kombinace potravin dle tradiční čínské medicíny
  • jak pomocí stravy zmírnit nebo i vyléčit různé nemoci
  • jak jíst, abychom z jídla načerpali maximum energie
  • jak a proč používat bylinky v kuchyni

Pro koho je kurz určen:

  • pro všechny, kteří se chtějí naučit používat smysluplně bylinky v kuchyni
  • pro nemocné, kteří chtějí pomocí stravy zlepšit svůj zdravotní stav
  • pro zdravé, kteří si chtějí své zdraví udržet
  • pro terapeuty, kteří si chtějí doplnit informace v oblasti výživy
  • pro všechny zvídavé, kteří chtějí nejen předkládaná fakta, ale hlavně odpověď na otázku proč to tak je

Co vám kurz přinese:

  • lepší orientaci při nákupu potravin
  • naučíte se připravovat běžné jídlo tak, aby bylo pro vás co nejhodnotnější z hlediska živin a energie
  • při aplikaci nabytých znalostí zlepšíte své zdraví, nebo se preventivně ochráníte před civilizačními nemocemi
  • naučíte se správně používat mnoho druhů čerstvých bylin – zelené koření

Jednodenní seminář, začátek v 9.30, předpokládaný konec 17.00 – 18.00.

Maximální počet účastníku: 8

Cena 2200,- Kč, v ceně bylinkové čaje v dostatečném množství, skripta se stručným popisem uvedených znalostí, oběd a občerstvení – praktická ukázka obsahu semináře 🙂

Termíny 2024:

21.9.2024 – volná místa: 3