Zelené koření

dostanou úplně jiný rozměr. Jídlo bude chutnější, plné přírodních vitamínů a minerálů a navíc si ještě zlepšíte trávení.
Když si záhonek s bylinkami založíte přímo před vchodem nebo v truhlíčku za oknem, nedá vám to ani víc práce, než
vyhrabat ze spíže nějaký ten vyčichlý sáček s kořením.

Cibule zimní – Allium fistulosum – 30,- Kč
Od jara až do zámrzu čerstvá zelená nať plná vitamínů vhodná do studené kuchyně nebo na chléb s máslem.

Česnek pokojový – Thulbaghia violacea – 60,- Kč
Listy s výraznou česnekovou příchutí, na chléb, do pomazánek, čerstvá nať k dispozici po celou zimu. Více informací zde.

Estragon – Pelyněk kozalec – Artemisia dracunculus – 60,- Kč
Do vařených masových a luštěninových pokrmů, omáček, nádivek, k aromatizování octa a oleje, nakládání hub a zeleniny. Zlepšuje trávení těžkých jídel a tuků, mírní nadýmání. Více informací zde.

Kontryhel žlutozelený – Alchemilla xanthochlora – 30,- Kč
Mladé listy do salátů, nádivek a jarních zelených polévek a omáček. Typická bylinka do velikonoční nádivky.

Pažitka čínská – Allium tuberosum – 40,- Kč
Druh pažitky s jemnou česnekovou příchutí a léčivými účinky.

Popenec břečťanovitý – Glechoma hederacea – 30,- Kč
Jarní nádivky, omelety, pomazánky, polévky, omáčky.

Vavřín – bobkový list – 60,- Kč
Sušené listy jsou nepostradatelné jako koření v kuchyni, ale mají i zajímavé léčivé účinky – velmi razantně a účinně pomáhají při očistě kloubů při dně a revmatismu.

Další sazenice:
Evropské léčivky
Čínské léčivky
Tropické rostliny
Severoamerické léčivky
Půdokryvné rostliny